De Schenkerij

De schenkerijGiethoorn is een unieke cultuur historische locatie. Het ‘Venetië van het Noorden’-gevormd door vervening- geeft een ongeëvenaarde blik in het verleden van de streek. In Giethoorn beleven de talloze toeristen nog steeds de sfeer en de gebruiken van de 19e vroeg 20e eeuw. Hiermee is het dorp een zeer belangrijke schakel in de toeristische infrastructuur in (Noordwest) Overijssel en Noord Nederland.

Door de werf toegankelijk te maken voor toerisme en educatie hopen wij het cultureel erfgoed van de punter(bouw) zeker te stellen voor de toekomst. De oude werf, die vanwege moderne normen op het terrein van Arbo en milieu gemoderniseerd moest worden, is uitgebouwd tot een traditionele scheepswerf met informatief gedeelte, af en toe demonstratie- faciliteiten en een eikenhouten verhuurvloot.

Zo is er een nieuwe toeristische voorziening ontstaan, die bezoekers de mogelijkheid biedt om meer te weten te komen over de punter en zijn geschiedenis, de ambachtelijke bouw van punters van dichtbij te zien en te genieten van een tocht met een eikenhouten punter in zijn natuurlijke omgeving.

In de sub rubrieken kunt u meer informatie vinden over onze koffie en theeschenkerij D’ellige, de erfwandeling die u kunt maken om de weetjes van de punter(bouw) te ontdekken, de kinderfeestjes en onze arrangementen. Voor de verhuur van een punter verwijzen wij u graag naar de rubriek Verhuur.

Door de enorme brand afgelopen September kunnen wij dit jaar alleen maar punters verhuren. In de sub rubrieken houden wij u graag op de hoogte van de voortgang.